Social Media Adverteren

Social media adverteren is het tonen van advertenties op social media kanalen zoals Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter en Tiktok. Het adverteren op social media is een vorm van push advertising wat inhoudt dat je bezoekers bereikt die niet actief op zoek zijn naar jouw producten of diensten.

De laatste jaren zijn de mogelijkheden van doelgroep targeting steeds verbeterd, waardoor het mogelijk is om relevante advertenties te laten zien aan een zeer specifieke doelgroep. Deze verbetering heeft er voor gezorgd dat social media adverteren niet enkel een branding kanaal is maar dat het ook steeds meer als performance kanaal wordt gezien.

Marketingtricks helpt bij het adviseren van het juiste social media kanaal om op te adverteren, zet campagnes op en optimaliseert ze voor het best mogelijke resultaat.

Adverteren op Facebook

Een van de meest gebruikte social media kanalen om op te adverteren is Facebook. Met adverteren op Facebook heb je een gigantisch wereldwijd bereik en veel geavanceerde targeting mogelijkheden die verder gaan dan interesse en locatie. Er zijn zelfs bedrijven waarbij facebook het belangrijkste performance kanaal is, dit zijn voornamelijk bedrijven in de goede doelen en entertainment sector. Marketingtricks heeft professionals met jarenlange ervaring in het adverteren op Facebook.

Adverteren op Instagram

Adverteren op Instagram wordt steeds populairder in Nederland. Waarbij jongeren steeds minder gebruik maken van Facebook stappen ze massaal over naar Instagram en andere social media kanalen. De advertentievormen binnen Instagram zijn visueel ingesteld en ideaal om naamsbekendheid op te bouwen. Daarnaast is adverteren op Instagram ook interessant als je bepaalde producten of tickets wilt verkopen, bijvoorbeeld aan de hand van een swipe up video campagne. Marketingtricks heeft hier ervaring mee en kent de juiste advertentievorm om jouw doelstelling te behalen.

Adverteren op Pinterest

Adverteren op Pinterest wordt nog weinig gedaan door bedrijven. Dit terwijl er volgens Pinterest al ruim 3 miljoen Nederlands het platform gebruiken. Mensen bezoeken Pinterest voor het opdoen van inspiratie en nieuwe ervaringen. Adverteren op Pinterest kan zeer interessant zijn voor bedrijven om producten en diensten onder de aandacht te brengen. Marketingtricks helpt bij het adverteren op Pinterest.

Adverteren op Twitter

Met adverteren op Twitter kan je inspelen op actuele gebeurtenissen die wereldwijd of landelijk trending zijn. Twitter gebruikers zijn over het algemeen ouder en zakelijker dan andere social media platformen zoals Instagram en Tiktok. De mogelijkheid om in te spelen op actualiteit maakt adverteren op Twitter zeer interessant voor veel bedrijven. Marketingtricks helpt bij het opzetten, advies geven en optimaliseren van Twitter campagnes.

Adverteren op TikTok

Adverteren op Tiktok biedt mogelijkheden om een jonge doelgroep te bereiken. Het platform groeit explosief onder jongeren waardoor adverteren op TikTok steeds interessanter wordt voor bedrijven met een jonge doelgroep. Adverteren is nu al mogelijk maar alleen voor een beperkt aantal adverteerders. Marketingtricks helpt graag met het onderzoeken van de mogelijkheden voor adverteren op Tiktok voor jouw bedrijf.

Social advertising specialist

Door jarenlange ervaring met social media adverteren in diverse branches is Marketingtricks de social advertising specialist. Zowel strategisch als uitvoerend helpen wij bedrijven met het bereiken van hun doelstellingen via social media adverteren. Op zoek naar de social advertising specialist die jouw bedrijf verder helpt? Bel of e-mail ons gerust!

 

Over MarketingTricks

"De specialist in online marketing voor het MKB. Voor elk type bedrijf bieden wij een passend en betaalbaar online marketing plan"

Diensten

Contact

Share This