Verkopen op Bol.com

Verkopen op Bol.com is een interessante optie voor elke webshop in Nederland die meer omzet wilt behalen. Met ongeveer 9 miljoen unieke bezoekers per maand is Bol.com een van de grootste webshops in Nederland en tevens het startpunt voor veel consumenten als ze zoeken naar producten.

De marketplaces specialisten van Marketingtricks helpen je bij het opzetten en optimaliseren van een Bol.com productfeed, zodat jij zorgeloos kan verkopen op bol.com

Bol verkopen kosten

Het plaatsen van producten op Bol.com is gratis. Wanneer er daadwerkelijk iets verkocht is zal bol.com kosten in rekening brengen. Deze verkoop kosten op Bol.com bestaan uit een vast bedrag en een variabel bedrag. Het vaste bedrag is afhankelijk van de verkoopprijs en is minimaal €0,20 en €2,48. Het variabele bedrag betreft een percentage over de verkoopprijs dat verschilt per productcategorie. Verkopen op bol.com kost dus enkel iets wanneer er iets verkocht is. Het verkopen van producten is pas interessant als er genoeg marge op je producten zit om de verkoopkosten te kunnen betalen en zelf nog iets over te houden. De marketplaces specialisten van Marketingtricks kunnen helpen bij het berekenen van de verkoopkosten en het adviseren over welke producten je wel en niet moet verkopen op bol.com.

Adverteren Bol.com

Adverteren op Bol.com helpt om jouw producten nog verder onder de aandacht te brengen dan enkel de organische vermeldingen. Een Bol.com advertentie kan meerdere vormen hebben, de mogelijkheden zijn als volgt:

  • Sponsored products: Deze advertentievorm zorgt ervoor dat jouw producten tussen de zoekresultaten komen te staan als deze organisch niet goed genoeg presteren. Sponsored products verschijnen naar de lijstpagina ook op de homepage en product detail pagina.
  • Display advertising: Deze advertentievorm biedt de mogelijkheid om display banners te laten zien op de website van bol.com. Deze banners worden in een native style vertoond wat inhoudt dat het lijkt alsof het bij de website hoort.

Voor adverteren op bol.com geldt dat je goed moet nadenken over wat het doel is en of er nog genoeg marge over is om winst te behalen met de producten die je verkoopt. Er is een additioneel budget nodig om te adverteren naast de verkoopkosten die bol.com al rekent. De marketplaces specialisten van Marketingtricks hebben hier ervaring mee en helpen graag bij het optimaal inrichten van advertenties op bol.com, om op een rendabele manier de omzet te maximaliseren.

Ook rendabel verkopen op Bol.com? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je met het gehele proces van aanmelden, starten met verkopen, optimaliseren en adverteren.

Over MarketingTricks

"De specialist in online marketing voor het MKB. Voor elk type bedrijf bieden wij een passend en betaalbaar online marketing plan"

Diensten

Contact

Share This