Google SiteKit

Google SiteKit een tool waarbij je al jouw KPI’s kan monitoren in 1 dashboard. Lees ons artikel en installeer de tool!

Leestijd: 5 min

5,0 score

Google Site Kit, Google’s nieuwe performance tool voor WordPress

Iedereen die in bezit is van een website is tegenwoordig wel bekend met Google performance tools zoals Google Analytics en Google Search Console. Het verzamelen van data om de online prestaties per pagina te meten kan soms als lastig ervaren worden, door de vele verschillende Tools.

Om bovenstaand proces te vergemakkelijken heeft google voor WordPress gebruiken een nieuwe performance tool ontwikkeld, “Google Site Kit”. Zoals Google het zelf noemt: “Site Kit is a one-stop solution for WordPress users to use everything Google has to offer to make them successful on the web”.

Google Sit Kit is een verzameling van 6 verschillende Google tools:

 1. Google Search Console
 2. Google Analytics
 3. Google Adsense
 4. Google Pagespeed Insights
 5. Google Tagmanager
 6. Google Optimize

Google Site Kit geeft geeft inzicht in de belangrijkste metrics van de 6 Google tools, onderstaande afbeelding schetst een beeld van het dashboard.

 • Facebook

Ook biedt het inzichten op pagina niveau, zo kunt u bij het optimaliseren direct feedback opvragen wat de prestaties zijn.

 • Facebook

Wil jij ook gebruik maken van Google Site Kit op jouw WordPress website, dat kan heel gemakkelijk. Volg alleen onderstaande stappen en je kunt gebruik maken van de tool

Hoe installeer en configureer ik Google Site Kit

 1. Download het bestand
 2. Installeer het binnen jouw WordPress omgeving door op het tabje Plugins te klikken en klik vervolgens op nieuwe plugin. Upload het bestand en klik op installeren.
 3. Maak de koppeling tussen jouw Google Account en Google Site Kit door op “Sign in with Google” te klikken en volg de instructies.
 4. Done, je kunt nu bij settings ervoor kiezen om meerdere Tools te koppelen zodat je een compleet overzicht krijgt van jouw web prestaties.

Na het installeren van Google Site Kit, kunnen we nu de tool gaan gebruiken:

Mocht je nog vragen hebben over de werking, of installatieproces van de tool laat gerust een bericht hieronder achter.

Bron: https://sitekit.withgoogle.com/

Goede optimalisatietip

5,0 score
14 april 2021

De eerste blog over RSA (die ik tegen ben gekomen) die ook iets vertelt over het handmatig optimaliseren van de ads, i.p.v. het volledig overlaten aan het algoritme van Google.

René

Over MarketingTricks

"De specialist in online marketing voor het MKB. Voor elk type bedrijf bieden wij een passend en betaalbaar online marketing plan"

Diensten

Contact

Share This